Evenementen

Agenda 2024

4 en 5 mei 10.00/17.00
Zaai Plant en Poot Festijn, eigen kwekerij en tuinwinkel in Hummelo
De winter laten we nu achter ons. De winkel hangt vol met prachtige zomerbloembollen die direct de tuin in kunnen en de eerste exotische planten kunnen weer naar buiten. De tijd is aangebroken dat ook de tomatenplantjes weer de kas in kunnen en we ons kunnen gaan voorbereiden op een tuin vol bloemen. DE LENTE IS ER!!!

1 en 2 juni 10.00/17.00
Vleesetende planten liefhebbersdagen, eigen kwekerij en tuinwinkel in Hummelo
Één van de meeste bijzondere groepen planten die er bestaan, de vleesetende planten. Iedereen kent ze, van verhalen van vroeger, films of je hebt zelf ooit wel eens een venus vliegenval gehad.Het blijft een fascinerende groep planten die blijft boeien voor zowel jong als oud. Er zijn hele makkelijke soorten maar ook moeilijke en zo zijn er winterharde soorten die zelfs in Nederlands klimaat goed kunnen groeien maar er zijn ook bijvoorbeeld de bijzondere Heliamphora’s van de tafelbergen van Zuid-Amerika. Deze hebben een hele specifieke verzorging nodig.
Voor meer info KLIK HIER

24 en 25 augustus 10.00/17.00
Markt van Blad Bloem en Honing, eigen kwekerij en tuinwinkel in Hummelo
Het hoogtepunt van de zomer met zijn enorme Victoria bladeren op de vijver. De lotus en waterlelie bloemen zijn zowel in de kas als in de vijvers te bewonderen en de schaduw in het bamboebos zorgt voor de nodige koelte in deze tropische sferen.
Als kers op de taart is met dit weekend ook weer de honing beschikbaar van onze eigen bijenvolken. Onze huisimkers Erik en Joke vertellen je er graag alles over.
Voor meer info KLIK HIER

28 en 29 september 10.00/17.00
Pompoendagen met culinaire zaligheden van pompoen en chilipepers, eigen kwekerij in Hummelo
De pompoendagen van kwekerij Bandus en tuinwinkel van der Plancke groeien nu al uit tot één van de mooiste, meest soortenrijke en sfeervolle van heel Nederland. De oude boerderij wordt omgetoverd tot een pompoenparadijs met kraampjes om lekker te proeven van pompoen en chilipepers maar ook om pompoenen aan te schaffen.
Voor meer info KLIK HIER

7 mei en 24 september 11.00/15.00
Plantenruilbeurs Hummelo en Keppel, eigen kwekerij in Hummelo
Ruil op deze dagen met andere hobbyisten je zaden, stekjes en planten die je over hebt. Een leuke manier om met gesloten beurs aan nieuwe planten voor je huis en tuin te komen.
Voor meer info KLIK HIER