De markt van Blad Bloem en Honing op 27 en 28 augustus

De botanische tuin van Bandus is nu op haar mooist. Het majestueuze bamboebos is weer uitgegroeid. Je loopt er als kleinduimpje onder het bladerdek door langs de enorme bamboehalmen.
De Victoria reuzenwaterlelie drijft met enorme bladeren op de vijver. Ze laat haar bloemen in de nacht zien naast de tientallen andere waterlelie- en lotusbloemen waar de bijen en vlinders af en aan vliegen.

De tuin is een oase van rust en laat een scala aan bladeren en bloemen zien en ook dieren die hun plek hier hebben gevonden.

Dit bijzondere weekend zal er een markt zijn, workshops en rondleidingen en dat in oosterse sferen.
Geniet van een zalige lunch op het terras, meld je aan voor een klank workshop en voor de kinderen is er happy stones schilderen.

Geopend van 10 tot 17 uur. Hieronder meer info over standhouders en programma.


De standhouders voor 27 en 28 augustus:

Heel Veel Stenen – de mooiste edelstenen & mineralen
Heel Veel Stenen is een kleine onderneming van twee zussen, Janne (20) en Meike (17).  Al onze edelstenen worden stuk voor stuk door ons uitgezocht. Hierbij letten wij niet alleen op de kleurintensiteit en kwaliteit, maar ook op de prijs! Wij vinden namelijk dat onze collectie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Bovendien vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom doneren wij iedere maand 5% van onze opbrengst aan het goede doel van de maand.

Brummmense Bienschoertje
Erik en Joke Sonneveld van het Brummense Bienschoertje zijn de huisimkers van kwekerij Bandus en van der Plancke. Erik en Joke kunnen u alles vertellen over de volken die bij ons op de kwekerij staan en ze zullen een uitgebreide kraam met honing, honingraat en misschien zelfs hele honingramen hebben!!! Bijzonder is dat de bijen bij ons ook op de Eucalyptus en waterlelies vliegen.

Helder in je lijf – Cliff
Workshop: ‘Je lichaam vertelt….’

Mijn naam is Cliff. Lichamelijk en emotioneel welzijn heeft mij altijd al gefascineerd. Het één kan niet zonder het ander. Ik bekijk de mens vanuit de holistische visie als één geheel. Gebaseerd op oosterse en westerse kennis van lichaam, maar ook op moderne psychologische inzichten.

Door meditatie en klankbeleving nodig ik je uit om je zelf te onderzoeken en een diepere verbinding aan te gaan met je lichaam. Door stil te staan bij wat er werkelijk te voelen is in je lichaam, kan er een ander bewustzijn ontstaan. Vrij van gedachten ervaar jij je lichaam in het nu! Geef jezelf de ruimte om te voelen wat er op het moment aanwezig is in jou. Zonder oordeel, alles mag er zijn en is welkom.

Na afloop van de workshop is er ruimte om stil te staan bij wat er geraakt is in jou. Ook als het vooral fijn en rustgevend was. Een ervaring om mee te nemen voor de rest van de dag en misschien wel voor de rest van je leven!

Cliff komt dit weekend workshops geven waar je van te voren voor kan opgeven. De workshop duurt ongeveer 45 minuten.
Het zijn privé sessies en niet in een groep.
Kosten €10,- per persoon en opgeven via bandus.evenementen@gmail.com .

Robert’s Hotsauce – het terras 
Robert en Metha Kist komen met chiliproducten, koffie, gebak en een zalige menukaart voor de lunch. Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Kelly en Yoyo – Chinees authentieke hapjes met bamboe uit ons bamboebos
Kelly en Yoyo hebben dit voorjaar veel bamboe uit ons bos geoogst om er mee te koken. Wij mochten daar een beetje van proeven en hebben direct gevraagd of ze dit ook op de markt hier aan jullie wilden laten proeven.
Laat je dus verrassen met heerlijke hapjes uit de authentieke Chinese keuken.

Nicolien Dijkstra – Power Yoga
Nicolien zal dit weekend een yogales op de kwekerij verzorgen. Voordat de markt begint zal op ons terrein rondom de vijver de yogales gegeven worden. Ook voor de yogalessen moet je je van te voren opgeven. Het programma staat hieronder.

Eco-Print
Marga Bouwman zal dit weekend aanwezig zijn met kleding bedrukt met de eco-print techniek. In haar kraam vindt je prachtige t-shirt, blouse, sjaals, kussenslopen en nog veel meer bedrukt met bladeren, bloemen en stengels. Natuurlijk gekleurd dus en in prachtige patronen.

Spinnen Breien Vachtvilten
Denise Beuse heeft al vaker bij ons op de markt gestaan. Ze staat met prachtige vachten en vilt. Ook zal ze ter plaatsen spinnen breien en vilten.

Atelier Vreeburg
Botanisch tekenares Marloes Vreeburg zal komen teken op locatie in de tuin en haar prachtige kaarten verkopen. Marloes heeft al meerdere pompoenen op onze kwekerij getekend maar ook Oxalis lasiandra en op dit moment wordt er gewerkt aan de Aristolochia grandiflora.

Happy Stones schilderen – Tineke Wiersema
Schilder een prachtige mandala, bloem of een leuk gezicht op de Happy Stones bij Tineke. Je kan haar vinden in een van de kramen op de markt.

Pluktuin – Gemma van Reeuwijk
Op onze kwekerij is er een prachtige pluktuin gemaakt door Gemma. Van juni tm september kan je hier zelf je boeket bloemen plukken. Een goede hand vol bloemen kost €7,50 en gebonden door Gemma of Robbert €10,-.

Felix Bokhorst – plantenkraam
Felix heeft een fantastische tuin met tal van bijzondere planten. Deze zaterdag (zondag niet) zal hij met een kraampje op onze markt staan en een leuk assortiment mee nemen van planten uit zijn tuin. Denk aan vaste planten, vleesetende planten en exotische gekkigheden.


Programma open tuindagen 27 en 28 augustus (1 augustus komt het volledig online)

Voor workshops kunt u zich opgeven via bandus.evenementen@gmail.com

Programma zaterdag 27 augustus
– Doorlopend workshop “Je lichaam vertelt…” reserveren kan al via bandus.evenementen@gmail.com
– Doorlopende Happy Stones schilderen
– Boeketten plukken in de pluktuin
12.00 – lopende lezing waterlelies en lotus met Robbert bij de tunnelkas
14.00 – workshop van botanisch tekenares Marloes Vreeburg
(inschrijving €5,- en na afloop 2 kaarten uitzoeken) opgeven via bovenstaand mailadres
15.00 – lopende lezing bamboebos met Robbert voor bij de winkel

Programma zondag 28 augustus
– Doorlopend workshop “Je lichaam vertelt…” reserveren kan al via bandus.evenementen@gmail.com
– Doorlopend Happy Stones schilderen
– Boeketten plukken in de pluktuin
09.00 – Power Yoga bij Nicolien Dijkstra rondom de victoria vijver
12.00 – lopende lezing waterlelies en lotus met Robbert bij de tunnelkas
14.00 – workshop van botanisch tekenares Marloes Vreeburg
(inschrijving €5,- en na afloop 2 kaarten uitzoeken) opgeven via bovenstaand mailadres
15.00 – lopende lezing bamboebos met Robbert voor bij de winkel