De markt van Blad Bloem en Honing op 28 en 29 augustus

De open tuindagen van augustus 2021 gaan wel door maar houd website en facebook in de gaten.

De open tuindagen van Bandus begonnen een paar jaar geleden in onze oude verzameltuin waar ook onze verzameling en passie voor bamboe begon. Twee weekenden per jaar stelden we de tuin open, gaven we rondleidingen en vertelden we over de bijzondere en minder bijzondere planten die er staan. Met deze weekenden probeerden wij onze fascinatie en passie voor planten en de natuur over te brengen op de bezoeker en lieten we zien wat voor bijzondere planten, met allemaal hun eigen interessante en ongewone eigenschappen, we hebben.

Nu de kwekerij op Sliekstraat 9 in Hummelo gevestigd is houden we onze open tuindagen daar. In deze weekenden is er een kleine markt van gast standhouders, er zijn gratis lezingen, rondleidingen en een heerlijk terras om even bij te komen met kopje thee, koffie of een verfrissend glaasje sap.

Toegang voor de tuin, markt, lezingen en de rondleidingen zijn gratis. Geopend van 10 tot 17 uur. Hieronder meer info over standhouders en programma.

Tegelijk met onze open tuindagen is het weekend rondje tuinen en natuur. Nog 34 andere prachtige tuinen en natuurgebieden in de omgeving zijn ook dit weekend te bezichtigen. Combineer een bezoek aan ons dus ook met één van de andere tuinen.
Voor meer informatie over de andere tuinen kunt u HIER terecht.


De standhouders voor 28 en 29 augustus:

Erik en Joke Sonneveld van het Brummense Bienschoertje zijn de huisimkers van kwekerij Bandus en van der Plancke. Erik en Joke kunnen u alles vertellen over de volken die bij ons op de kwekerij staan en ze zullen een uitgebreide kraam met honing, honingraat en misschien zelfs hele honingramen hebben!!! Bijzonder is dat de bijen bij ons ook op de Eucalyptus en waterlelies vliegen.

Robert en Metha Kist komen met chiliproducten. Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Kwekerij Koala met Eucalyptus bomen. Mary zal ook nog door de tuin gaan voor een rondleiding om meer te vertellen over de verschillende soorten Eucalyptus die bij ons op de kwekerij al in de volle grond staan. Inmiddels staan er namelijk 19 soorten Eucalyptus bij ons in de volle grond op de kwekerij waarvan de hoogste bomen al 7 meter hoog zijn…

Marga Bouwman zal dit weekend aanwezig zijn met kleding bedrukt met de eco-print techniek. In haar kraam vindt je prachtige t-shirt, blouse, sjaals, kussenslopen en nog veel meer bedrukt met bladeren, bloemen en stengels. Natuurlijk gekleurd dus en in prachtige patronen.

Botanisch tekenares Marloes Vreeburg zal komen teken op locatie in de tuin en haar prachtige kaarten verkopen. Marloes heeft al meerdere pompoenen op onze kwekerij getekend maar ook Oxalis lasiandra en op dit moment wordt er gewerkt aan de Aristolochia grandiflora.

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

 


Rondleidingen programma open tuindagen 28 en 29 augustus:

volgt nog…