Plantenruilbeurs Hummelo en Keppel 5 mei en 29 september

Data voor de ruilbeurs in 2024:
– 5 mei 11.00/15.00
– 29 september 11.00/15.00

Afgelopen September (2018) hebben we voor het eerst een plantenruilbeurs georganiseerd. Dit idee kwam van de ruilbeurs die een aantal jaar geleden in Drempt georganiseerd werd. Deze ruilbeurs is naar Ruurlo verhuisd en het bleek dat dat voor een aantal mensen toch te ver was en dat er behoefte was aan nog een ruilbeurs. Het blijft namelijk gewoon leuk om je hobby op deze manier te kunnen delen en uit te kunnen breiden.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage voor koffie, thee en cake wordt wel gevaagd. De kwekerij is gesloten maar een rondleiding kan geregeld worden. Dit is geen onderdeel van de ruilbeurs. Neem gerust vrienden en kennissen mee.

Liefhebbersbeurs van 11.00/12.00
Vanaf dit jaar willen we een extra dimensie toevoegen aan het bestaande ruilbeursprincipe. Van 11 tot 12 wordt er alleen direct met iemand geruild, een plant voor een plant principe. Hier vind je de echte plantenliefhebbers die met zorg en passie nieuwe planten kweken uit zaad of door stekken. Alles is welkom, van tuinplant, vijverplant, kamerplanten, zaailing voor groenten, kuipplanten noem maar op. Hoe gekker hoe leuker. Wel graag met naam zodat de ontvanger weet wat voor pareltje hij heeft geruild. Hierbij mag er natuurlijk uitgebreid gepraat worden over hoe je plantjes moet verzorgen en waar ze moeten staan. Dit alles volledig met gesloten beurs.

Uitzoeken
Vanaf 12 uur mag iedereen gewoon zijn planten neerzetten en kijken wat iemand anders meegebracht heeft. Hierbij hoeft er niet geruild te worden maar kun je “uitzoeken” wat je leuk vind. Dus ook toegankelijk voor mensen die zelf geen planten in te brengen hebben. Graag wel alle planten in een pot of kartonnen doos en  voorzien van naam. Ook hierbij is het natuurlijk leuk om even met de vorige eigenaar een babbeltje te maken zodat je weet wat je in je tuin gaat introduceren. Meegebrachte planten die niet geruild worden hoeven niet mee teruggenomen worden maar dat mag natuurlijk wel. Voor de overgebleven planten zoeken wij een nieuw plekje of eigenaar.
Ook hier geldt dat er een gesloten beurs verplichting is.

We beginnen om 11 uur en we eindigen om 15.00.
Er is koffie, thee en cake aanwezig in een overdekte droge ruimte (als het regent of koud is).
Adres: Bandus, Sliekstraat 9, Hummelo

Huisregels voor degene die planten komen ruilen:
– De ruilmarkt vindt plaats op wat normaal de parkeerplaats is en de oprit van de kwekerij.
Als u planten komt brengen willen wij u vragen om aan de oprit de planten alleen te lossen en te laden. U kunt de auto parkeren aan de westkant van de kwekerij waar een extra grote parkeerplaats is voor de rest van de dag. Er zal hier een parkeerbord geplaatst worden.
– Ruilen is alleen toegestaan met gesloten beurs.
– van 11 tot 12 uur kan er alleen een plant voor een plant geruild worden. Het echte ruilen dus.
– van 12 tot 15 uur is het mogelijk om overgebleven planten uit te zoeken van de ruilbeurs.
– Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie wordt op prijs gesteld. Bij de koffie en thee kunt u uw bijdrage geven, tijdens een evenement kan dat bij de organisatie zelf.

Natasja Esmeijer en Robbert van Til
Voor vragen of doorgeven van aanmeldingen voor de nieuwsbrief kunt u mailen naar:
plantenruilhk@gmail.com