Bezoek onze Kwekerij

Een bezoek aan onze kwekerij is een ervaring! Maak een afspraak voor een bezichtiging.

Ontdek de prachtige natuur van de achterhoek en combineer een wandeltocht met een bezoek aan onze kwekerij. Een afwisselende belevenis. Klik hier voor de route. U vind onze kwekerij aan de N314 tussen knooppunt P34 en W47.

De Bamboe kwekerij en siertuin van Bandus zijn gelegen in de Achterhoek. Vroeger was dit een overstroomgebied van de Oude IJssel. In het wandel en recreatie gebied tussen het Kruisbergsebos en het Hessenbos en omgeven door landgoeden van het Gelders Landschap. Het Kruisbergsebos is een van de meest soortenrijk van Nederland en ook op onze kwekerij komen we regelmatig dieren tegen uit het bos. We proberen deze dieren het op de kwekerij zo naar hun zin mogelijk te maken. We zien regelmatig Puttertjes, Spechten en Goudvinken maar ook Dassen, Zandhagedissen en Reeën bezoeken regelmatig ons bamboebos. De kwekerij en tuin ogen natuurlijk en warm en een wandeling door onze tuin, kwekerij en zadenwinkel zal eerder een beleving zijn dan een regulier bezoek. Het is leuk te combineren met een fiets- of wandeltocht door de achterhoek.

Doordat u bij ons de volgroeide bamboe kunt zien en ook de toepassingsmogelijkheden van bamboe, krijgt u een goed idee wat er mogelijk is. De reuzenwaterlelies, lotussen en Eucalyptus planten zijn een prachtige aanvulling in ons assortiment en nergens anders in de omgeving te zien.

Dicht bij de kwekerij ligt de tuin waar het 17 jaar geleden allemaal begonnen is en meer dan 50 soorten bamboe staan uitgeplant en in volwassen vorm zijn te bewonderen. Deze tuin is alleen op afspraak te bezichtigen.

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan op de kwekerij vanwege onze eigen los lopende dieren. Het terrein is te bezoeken op eigen risico.

Groepsarrangementen

Bezoek aan onze tuin met uw tuinvereniging of club. Onze arrangementen:

Basis Arrangement
We ontvangen u en uw gezelschap met koffie/thee en koek en geven een korte introductie over de tuin, kwekerij en tuinwinkel. Daarna bent u en uw gezelschap vrij om zelf verder de kwekerij en tuinen te verkennen. Prijs: €4,50 per persoon
(onder de 10 personen rekenen we het basistarief van €45,-)

Compleet Arrangement
We ontvangen u en uw gezelschap met koffie/thee en koek en geven een korte introductie over de tuin, kwekerij en tuinwinkel. Vervolgens geven we een rondleiding (van ongeveer 1,5 uur) door de tuin, kas en kwekerij. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen en advies te geven. Prijs: €7,50 per persoon
(onder de 10 personen rekenen we het basistarief van €75,-)

Tuinwinkel

Onze tuinwinkel www.vanderplancke.nl heeft dezelfde openingstijden en is te vinden midden op ons terrein in een historische schuur. Met één van de grootste moestuin- en tuinzaden collecties van Nederland een genot voor iedere moestuin- en tuinliefhebber.

Lezingen

Voor lezingen kunt u contact met ons opnemen.
Een lezing van ons duurt ongeveer een anderhalf uur en kost €150,-. De reiskosten bedragen €0,25 per kilometer.
Als extra kunnen we dan de zaden van onze winkel van van der Plancke mee nemen zodat de bezoekers in de pauze en na de lezing nog zaden kunnen kopen.