Bezoek onze Kwekerij

Een bezoek aan onze kwekerij is een ervaring! Maak een afspraak voor een bezichtiging.

Ontdek de prachtige natuur van de achterhoek en combineer een wandeltocht met een bezoek aan onze kwekerij. Een afwisselende belevenis. Klik hier voor de route. U vind onze kwekerij aan de N314 tussen knooppunt P34 en W47.

De Bamboe kwekerij en siertuin van Bandus zijn gelegen in de Achterhoek. Vroeger was dit een overstroomgebied van de Oude IJssel. In het wandel en recreatie gebied tussen het Kruisbergsebos en het Hessenbos en omgeven door landgoeden van het Gelders Landschap. Het Kruisbergsebos is een van de meest soortenrijk van Nederland en ook op onze kwekerij komen we regelmatig dieren tegen uit het bos. We proberen deze dieren het op de kwekerij zo naar hun zin mogelijk te maken. We zien regelmatig Puttertjes, Spechten en Goudvinken maar ook Dassen, Zandhagedissen en Reeën bezoeken regelmatig ons bamboebos. De kwekerij en tuin ogen natuurlijk en warm en een wandeling door onze tuin, kwekerij en zadenwinkel zal eerder een beleving zijn dan een regulier bezoek. Het is leuk te combineren met een fiets- of wandeltocht door de achterhoek.

Doordat u bij ons de volgroeide bamboe kunt zien en ook de toepassingsmogelijkheden van bamboe, krijgt u een goed idee wat er mogelijk is. De reuzenwaterlelies, lotussen en Eucalyptus planten zijn een prachtige aanvulling in ons assortiment en nergens anders in de omgeving te zien.

Dicht bij de kwekerij ligt de tuin waar het 17 jaar geleden allemaal begonnen is en meer dan 50 soorten bamboe staan uitgeplant en in volwassen vorm zijn te bewonderen. Deze tuin is alleen op afspraak te bezichtigen.

Honden en andere huisdieren zijn alleen kort aangelijnd toegestaan op de kwekerij vanwege onze eigen los lopende dieren. Er lopen pauwen, kippen en eenden los op het erf maar ook andere wilde dieren lopen met regelmaat over ons erf als dassen, reeën en vele soorten vogels. Het terrein is te bezoeken op eigen risico.

Tuinwinkel
Onze tuinwinkel www.vanderplancke.nl heeft dezelfde openingstijden en is te vinden midden op ons terrein in een historische schuur. Met één van de grootste moestuin- en tuinzaden collecties van Nederland een genot voor iedere moestuin- en tuinliefhebber.