Bamboe – Veel gestelde vragen

Om tot de beste bamboe voor uw tuin, balkon of terras te komen is het belangrijk om te weten wat u graag zou willen. Wilt u de bamboe echt als solitaire plant of moet hij juist dienen als afscheiding of om een lelijke hoek te verbloemen.
Neem uw wensen mee naar onze kwekerij onder openingstijden of op afspraak zodat wij samen met u kunnen kijken wat de beste bamboe voor uw situatie is.
Het gebeurt met regelmaat dat bezoekers van onze bamboetuin zelf beginnen met de aanleg van een bamboetuin. Een bamboetuin heeft een geheel eigen karakter en sfeer.
Kijk goed naar de ruimte die u tot uw beschikking heeft en maak een lijst van bamboesoorten die u zelf graag terug zou willen zien in deze tuin. Samen met u kunnen wij dan kijken hoe deze het mooiste in te planten zijn en hoe u wellicht ook nog andere prachtige planten er tussen kunt planten.
Een bamboehaag is wintergroen en geeft ook veel nestgelegenheid voor tal van zangvogeltjes. Als u zelf een haag van bamboe in uw tuin wilt is het belangrijk te kijken naar hoe hoog deze haag mag of moet worden en hoe breed hij mag worden. Met deze gegevens kunnen wij dan samen met u gaan uitzoeken wat de beste soort bamboe voor uw bamboehaag is.
Bamboe is van nature niet een plant die zich prettig voelt in een pot of bloembak. Daarom is het belangrijk om het juiste soort te gebruiken en ook kwalitatief goede potgrond en voeding te gebruiken voor de mooiste bamboes op uw terras of balkon. Afhankelijk van de grootte van de pot of bloembak en hoe hoog de bamboe moet worden kunnen wij samen met u kijken welke bamboe het beste bij uw wensen past. Ook goede potgrond en voeding kunt u bij ons halen, de bamboes door ons laten inplanten is ook een mogelijkheid.
Het klimaat in de hedendaagse woningen is niet het klimaat waar een bamboe goed in kan gedijen. Het is dus niet aan te bevelen om een bamboe als plant te kiezen voor binnen. Wel is er een zeer goede look a like die geschikt is als kamerplant, de Dracaena surculosa. In de lente en zomer hebben wij deze prachtige kamerplant altijd op voorraad.
Een bamboe verwijderen uit uw tuin is geen gemakkelijk klus. Vooral niet als deze van het woekerende karakter zijn en zonder begrenzer in de tuin staan. Het beste is om deze geheel met wortels en al uit de tuin te graven. Eventueel kunt u contact opnemen met een hoveniersbedrijf of een loonwerker die u hiermee kunt helpen. Het is belangrijk dat iedere wortelstok uit de grond verwijderd wordt.
Bamboe kan het jaar rond gesnoeid worden. Wel is het belangrijk rekening te houden met de soort bamboe en het gebruik hoe deze het beste te snoeien is. Neem contact met ons op of bezoek ons onder de openingstijden of op afspraak voor een goed advies hoe u het beste uw bamboe kunt snoeien. Het is handig als u dan een foto mee neemt zodat wij kunnen zien welk soort het is en hoe deze het beste gesnoeid kan worden.
Niet woekerende soorten bamboe zijn bamboes die net als een vaste plant of struik wel ieder jaar iets breder zullen worden maar niet ineens een meter verderop in de tuin zullen opkomen. De beste niet woekerende bamboes voor in onze tuinen komen uit het geslacht Fargesia maar ook hier zitten bamboes bij die zeer breed kunnen uitgroeien. Laat u dus goed adviseren voor de beste bamboe voor uw tuin.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier