Vleesetende planten liefhebbers dagen 4 en 5 juni

4 en 5 juni van 10 – 17 uur

Één van de meeste bijzondere groepen planten die er bestaan, de vleesetende planten. Iedereen kent ze, van verhalen van vroeger, films of je hebt zelf ooit wel eens een venus vliegenval gehad.

Het blijft een fascinerende groep planten die blijft boeien voor zowel jong als oud. Er zijn hele makkelijke soorten maar ook moeilijke en zo zijn er winterharde soorten die zelfs in Nederlands klimaat goed kunnen groeien maar er zijn ook bijvoorbeeld de bijzondere Heliamphora’s van de tafelbergen van Zuid-Amerika. Deze hebben een hele specifieke verzorging nodig.

De vleesetende planten liefhebbers dagen zijn speciaal in het leven geroepen om meer informatie te verstrekken over deze bijzondere groep van planten.

In samenwerking met de Nederlandse werkgroep Carnivora en de Vleestende Planten facebook groep zorgen we voor twee prachtige dagen met een mooi programma.

Programma op 4 juni:
Geen

Programma op 5 juni:
Geen

De standhouders:

Kwekerij Bandus zal zelf tot deze dagen wachten met het aanbieden van de eigen kweek van bijzondere Sarracenia en Drosera. Ook zullen er een aantal bijzondere soorten Nepenthes worden aangeboden. Pas op 1 juni staan ze dus in de verkoop.

Werkgroep Carnivora  zal aanwezig zijn om mer informatie te verstrekken over vleesetende planten. Ook is het mogelijk om lid te worden van deze werkgroep/vereniging om zo de passie met andere te kunnen delen. Daarnaast zullen er ook bijzondere soorten vleeseters worden aangeboden door Carnivora.

Robert en Metha Kist komen met chiliproducten. Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Botanisch tekenares Marloes Vreeburg zal komen teken op locatie in de tuin en haar prachtige kaarten verkopen. Marloes heeft al meerdere pompoenen op onze kwekerij getekend maar ook Oxalis lasiandra en op dit moment wordt er gewerkt aan de Aristolochia grandiflora.
Ook is Marloes bezig met meerdere tekeningen van vleesetende planten van de kwekerij.