Vleesetende planten liefhebbers dagen 6 en 7 juni

6 en 7 juni van 10 – 17 uur

Één van de meeste bijzondere groepen planten die er bestaan, de vleesetende planten. Iedereen kent ze, van verhalen van vroeger, films of je hebt zelf ooit wel eens een venus vliegenval gehad.

Het blijft een fascinerende groep planten die blijft boeien voor zowel jong als oud. Er zijn hele makkelijke soorten maar ook moeilijke en zo zijn er winterharde soorten die zelfs in Nederlands klimaat goed kunnen groeien maar er zijn ook bijvoorbeeld de bijzondere Heliamphora’s van de tafelbergen van Zuid-Amerika. Deze hebben een hele specifieke verzorging nodig.

De vleesetende planten liefhebbers dagen zijn speciaal in het leven geroepen om meer informatie te verstrekken over deze bijzondere groep van planten.

In samenwerking met de Nederlandse werkgroep Carnivora en de Vleestende Planten facebook groep zorgen we voor twee prachtige dagen met een mooi programma.

Programma op 6 juni:
11.30 – lezing
12.30 – lopende lezing in de victoriakas door Robbert van Til van kwekerij Bandus over Victoria, lotus en meer bijzonders in de kas
13.30 – lezing
15.00 – veiling van bijzondere en niet alledaagse vleesetende planten georganiseerd door de werkgroep Carnivora
16.00 – rondleiding door de bamboetuin over bamboe en eucalyptus door Robbert van Til van kwekerij Bandus

Programma op 7 juni:
12.30 – lopende lezing in de victoriakas door Robbert van Til van kwekerij Bandus over Victoria, lotus en meer bijzonders in de kas
13.30 – lezing door werkgroep Carnivora over vleesetende planten en hun verzorging, waar komen ze vandaan en hoe eten ze
14.30 – workshop
15.30 – rondleiding door de bamboetuin over bamboe en eucalyptus door Robbert van Til van kwekerij Bandus

De standhouders voor 6 en 7 juni:

Kwekerij Bandus zal zelf tot deze dagen wachten met het aanbieden van de eigen kweek van bijzondere Sarracenia en Drosera. Ook zullen er een aantal bijzondere soorten Nepenthes worden aangeboden. Pas op 1 juni staan ze dus in de verkoop.

Werkgroep Carnivora  zal aanwezig zijn om mer informatie te verstrekken over vleesetende planten. Ook is het mogelijk om lid te worden van deze werkgroep/vereniging om zo de passie met andere te kunnen delen. Daarnaast zullen er ook bijzondere soorten vleeseters worden aangeboden door Carnivora.

Wouter Noordeloos van de Vleesetende planten facebookgroep zal ook aanwezig zijn. Wouter zal bijzondere vleesetende planten mee nemen voor de verkoop en informatie verstrekken over de verzorging van vleesetende planten. Wordt ook lid van deze inmiddels bekende en grote groep op facebook en deel de hobby met vele andere liefhebbers uit Nederland en België.

Robert en Metha Kist komen met chiliproducten. Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Kwekerij Huis int veld is een kwekerij met een prachtig assortiment vaste planten. Ze kweken alles zelf en de kwaliteit staat hoog. Ze zullen op zondag 2 juni aanwezig zijn.

Kwekerij Koala met Eucalyptus bomen. In de tuin van onze kwekerij vindt je inmiddels meer dan 30 verschillende type Eucalyptus en meer dan 90 bomen! De Eucalyptus kweken wij in samenwerking met kwekerij Koala en Mary vertelt u deze dagen graag alles over deze prachtige bomen die een plek in iedereen zijn tuin verdient.

Botanisch tekenares Marloes Vreeburg zal komen teken op locatie in de tuin en haar prachtige kaarten verkopen. Marloes heeft al meerdere pompoenen op onze kwekerij getekend maar ook Oxalis lasiandra en op dit moment wordt er gewerkt aan de Aristolochia grandiflora.
Ook is Marloes bezig met meerdere tekeningen van vleesetende planten van de kwekerij.

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

Minka de Weerd is op zondag aanwezig met haar inmiddels bekende en geliefde kleding bedrukt met de eco print techniek. Ze werkt onder andere met Eucalyptus uit onze tuin. Minka geeft die week cursus in Duitsland en het is nog even hopen dat ze op tijd terug zal zijn.