Phyllostachys glauca var. `Variabilis`

Prijs: €35,00

Beschrijving

Phyllostachys glauca var . variabilis is van het uiterste zuiden van de provincie Henan in China , op de noordoostelijke hellingen van het gebergte Tongbaishan in Xinyang.

Deze zeer sterke bamboe die ook snel kan aanslaan is ook in vele andere Chinese provincies aangeplant vanwege het sterke hout(Jiangsu, Anhui, Zhejiang en Shaanxi).

Hij is zeer goed aangepast aan het harde klimaat van de droge bossen van het National Park Lu Gantai aan de voet van de bergen Shouyang shan en ook goed aangepast aan de koude winters. Daarnaast valt er in dit gebied een neerslag van dicht bij de 500mm. Laten we hopen dat deze bamboe die pas vanaf 2011 in Europa is, zich dan ook snel kan aanpassen aan ons klimaat.

Phyllostachys glauca var. `Variabilis` wordt al snel een volwassen bamboe. Dit soort is een gigantische bamboe en kan tot 18 meter hoog (in de tuin van Jiaxing ten noorden van Hangzhou bereikt `variabilis` deze hoogte en het is een zeer gestructureerd bos met opgaande halmen). De dikte van de halm is niet heel indrukwekkend en is dan ook maar 7 cm bij een 18 meter hoge bamboe.

De halmen hebben een zeer goede kwaliteit doordat ze een dikke wand hebben en sterk van hout zijn. Ze worden dan ook veel gebruikt voor gereedschap en om mee te weven.

Phyllostachys glauca var. `Variabilis` is een bijzondere bamboe zoals zelfs de Chinese naam al doet vermoeden (Bian Zhu Bamboo betekend variabel). Een bos van deze bamboe heeft verschillende halmen.

Sommige halmen zijn volledig groen, anderen hebben aan de basis bruine vlekken in de lengte van de halm of wolkachtige ronde vlekken. De jonge halmen hebben geen blauwe poederlaag zoals wel de Phyllostachys glauca heeft.

Volgens de eerste bevindingen zou het een veelbelovende bamboe zijn! Ook zeer goed voor ongeduldige mensen die snel een groot bamboebos willen…

Eigenschappen

familie Phyllostachys
hoogte 8 - 10 meter
halmdoorsnede 6 cm
halmkleur Zwart/bruin gevlekt
blad 12 cm lang en 1,5 cm breed
bladkleur Groen
standplaats zon tot halfschaduw
winterhardheid -22 °C
herkomst Zuid Henan, China, Noord Oost hellingen van de Tongbaishan bergen
groeiwijze neiging om door te hangen, hoe hoger hoe meer opgaand
favoriet nee
polvormend nee
haag nee
bodembedekker nee
hoog nee
reuze ja
bloei nee
eetbaar nee
bladplant nee