Nepenthes X ‘Suki’ – Tropische bekerplant

Beschrijving

Uit assortiment, uit assortiment bij leverancier

Nepenthes x ‘Suki’ is nog een relatief niet hybride die je nog niet veel tegen komt. Het is een kruising tussen de Nepenthes rafflesiana (die voorkomt in het laagland van Borneo, Sumatra en Maleisië) en Nepenthes sibuyanensis (hoogland soort van het eiland Sibuyan op de Filipijnen).
De lage bekers worden tot 20 cm groot en hebben de bijzondere vorm van die van rafflesiana. De kleur is dan donker roodbruin met geelgroene vlekken en een heldergroene rand. Het blad bij een kleine plant is bruin terwijl het later meer groen wordt. Een prachtig soort!
Het is een soort die qua verzorging iets ingewikkelder is dan de echte hoogland soorten en graag een hogere luchtvochtigheid wilt en wat meer warmte.

In de zomer kan deze prima buiten groeien maar kan niet tegen temperaturen onder de 10 graden en zal dus in de herfst weer naar binnen moeten. Geef ze een plek in de schaduw of halfschaduw buiten.  Binnen in huis veel licht maar geen felle zon. Plant ze op in turfstrooisel (eventueel gemengd met perliet) en geef alleen regenwater of gedestilleerd water. Voeding moeten ze zelf vangen.

Nepenthes x ‘Suki’