Musa sikkimensis `Red Tiger`

Prijs: €65,00

Beschrijving

Deze schitterende bananensoort komt van oorsprong uit het Himalaya gebergte tot op een hoogte van 2000 meter. In het Nederlands noemen we deze banaan ook wel de Darjeelingbanaan.

De winterhardheid is iets minder dan die van Musa basjoo maar deze banaan maakt dat goed met zijn prachtige bladeren! De bladeren zijn donkergroen met rode strepen op het blad. Ook de onderkant van de bladeren zijn prachtig rood gekleurd. Daarnaast zijn de bladeren ook een stuk steviger waardoor ze minder snel kapot waaien door de wind.

Als u deze banaan wilt overhouden in de tuin zal u hem een laag mulch moeten geven van zeker 30cm dik. Het best is om de knollen ook te beschermen tegen te veel aan regen. Wilt u deze banaan veel groter laten worden dan kunt u hem tegen de vorst beschermen met stro en noppenfolie of kerstverlichting.

Deze banaan komt weer laat op gang in het voorjaar maar als hij eenmaal weer groeit gaat hij sneller dan de basjoo!

Er zijn veel verschillende zaailingen in omloop die verschillen in winterhardheid. Ook zijn er veel planten in omloop die uit weefselkweek zijn vermeerderd, ook deze planten zijn minder winterhard. De planten die wij aanbieden zijn van originele vermeerdering en van een plant die al jaren de winters in Nederland heeft overleefd.

15 liter pot €65,00
Slechts enkele planten per jaar leverbaar

Eigenschappen

hoogte 5 meter
bladkleur Overig
standplaats zon tot halfschaduw
winterhardheid -18 °C
herkomst Himalaya
groeiwijze opgaand, middelgroot soort
favoriet nee
eetbaar nee
bladplant ja