Zaai Plant en Poot Festijn – 2 en 3 april

Begin april breekt de tijd van het jaar aan om de meeste soorten zaden en zomer bloembollen te zaaien en te planten. Snijbloemen, groentes en vruchtgewassen als tomaat en pompoen kunnen nu in de kas gezaaid worden of in de tuin geplant worden.

Daarom organiseren we een speciaal weekend zodat wij extra lang open zijn en samen het voorjaar kunnen vieren.
Samen met onze bekende standhouders en een terrasje van Marie wat eten we vandaag?
Ook zullen er rondleidingen zijn en kleine lezingen.


De standhouders voor 2 en 3 april:

Erik en Joke Sonneveld van het Brummense Bienschoertje zijn de huisimkers van kwekerij Bandus en van der Plancke. Erik en Joke kunnen u alles vertellen over de volken die bij ons op de kwekerij staan en ze zullen een uitgebreide kraam met honing, honingraat en misschien zelfs hele honingramen hebben!!! Bijzonder is dat de bijen bij ons ook op de Eucalyptus en waterlelies vliegen.

Robert en Metha Kist komen met chiliproducten. Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Marga Bouwman zal dit weekend aanwezig zijn met kleding bedrukt met de eco-print techniek. In haar kraam vindt je prachtige t-shirt, blouse, sjaals, kussenslopen en nog veel meer bedrukt met bladeren, bloemen en stengels. Natuurlijk gekleurd dus en in prachtige patronen.

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

Voor de kinderen:

Van 12 tot 16 uur staat Sietse bij het kampvuur en zal samen met de kinderen broodjes boven het vuur bakken.

Bij Joke en Erik kunnen insectenhotels gemaakt worden die mee naar huis genomen mogen worden. Met verschillende kleuren en soorten bamboe en riet kan zo een mooi onderkomen gemaakt worden voor nieuwe solitaire bijen.


Rondleidingen programma 2 en 3 april:

12 uur – Rondleiding door de tuin over bamboe, verzamelen voor de winkel
13 uur – Bij praat van imker Erik, verzamelen bij de stand van het Brummense Bienschoertje
14 uur – over moestuinieren en zaaien van moestuin specialist Robert Kist, verzamelen bij de stand van Robert’s Hotsauce