Pompoen- en Chilidagen 3 en 4 oktober

3 en 4 oktober van 10 – 17 uur

Al meer dan 25 jaar kweekt Robbert pompoenen en kalebassen. Waar dat vroeger vooral ging om de sierlijkheid van de vrucht en het uitsnijden zoekt hij nu juist naar de lekkerste vruchten. Op het pompoenen kweekveld in Hummelo worden ieder jaar rond de 75 soorten gekweekt in de meest uiteenlopende kleuren, vormen maar dus ook smaken.

Soorten uit Japan, Australië, Brazilië en soorten vroeger gekweekt door de indianenstammen van Amerika. Ze zijn allemaal te zien, te koop en te proeven op het speciale pompoen weekend van kwekerij Bandus en tuinwinkel van der Plancke.

Juist in dit speciale weekend willen we de nadruk leggen op de culinaire mogelijkheden met pompoenen. Je kan deze dagen komen genieten van de lekkerste pompoenjam, chutney, cake en andere delicatesse gemaakt met pompoen. Laat je inspireren om zelf meer met pompoen in de keuken te doen.

Standhouders:

Ook Robert’s Hotsauce (Robert en Metha Kist) zullen aanwezig zijn met hun fantastische chiliproducten. Denk aan Azteekse chocolademelk, Chili wodka en Chilijam!

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend ook zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

Minka de Weerd met eco-print kleding

Dit weekend genieten van Mexico in Hummelo! Een beetje Dias de los Muertos (het feest der doden) bij onze pompoendagen. Overdekt en droog in een sfeervolle oude boerderij genieten van pompoen- en chili lekkernijen.
Gratis entree. 3 en 4 oktober van 10 – 17 uur.

Neem zelf een krat of doos mee om je pompoenen in mee naar huis te nemen.