Pompoendagen 24 en 25 september

24 en 25 september van 10 – 17 uur

Al meer dan 25 jaar kweekt Robbert pompoenen en kalebassen. Waar dat vroeger vooral ging om de sierlijkheid van de vrucht en het uitsnijden zoekt hij nu juist naar de lekkerste vruchten. Op het pompoenen kweekveld in Hummelo worden ieder jaar rond de 75 soorten gekweekt in de meest uiteenlopende kleuren, vormen maar dus ook smaken.

Soorten uit Japan, Australië, Brazilië en soorten vroeger gekweekt door de indianenstammen van Amerika. Ze zijn allemaal te zien, te koop en te proeven op het speciale pompoen weekend van kwekerij Bandus en tuinwinkel van der Plancke.

Juist in dit speciale weekend willen we de nadruk leggen op de culinaire mogelijkheden met pompoenen. Je kan deze dagen komen genieten van de lekkerste pompoenjam, chutney, cake en andere delicatesse gemaakt met pompoen. Laat je inspireren om zelf meer met pompoen in de keuken te doen.

Standhouders:

Ook Robert’s Hotsauce (Robert en Metha Kist) zullen aanwezig zijn met hun fantastische chiliproducten. Denk aan Azteekse chocolademelk, Chili wodka en Chilijam!

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend ook zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

Marga Bouwman zal dit weekend aanwezig zijn met kleding bedrukt met de eco-print techniek. In haar kraam vindt je prachtige t-shirt, blouse, sjaals, kussenslopen en nog veel meer bedrukt met bladeren, bloemen en stengels. Natuurlijk gekleurd dus en in prachtige patronen.Neem zelf een krat of doos mee om je pompoenen in mee naar huis te nemen.

Janine van der Hoeven van Lamslag zal aanwezig zijn met haar cadeau-artikelen. Veel leuke spulletjes voor het buitenleven en gebruik in de keuken vaak met dieren en bloemen.

Mirjam van der Zouwen van De Keramiekschuur zal aanwezig zijn met haar zelf gemaakte servies en ander keramiek. Ook geeft Mirjam workshops in haar eigen atelier.

Erik en Joke Sonneveld van het Brummense Bienschoertje zijn de huisimkers van kwekerij Bandus en van der Plancke. Erik en Joke kunnen u alles vertellen over de volken die bij ons op de kwekerij staan en ze zullen een uitgebreide kraam met honing, honingraat en misschien zelfs hele honingramen hebben!!! Bijzonder is dat de bijen bij ons ook op de Eucalyptus en waterlelies vliegen.