Markt van Blad Bloem en Honing 24 en 25 augustus

24 en 25 augustus 2024
van 10 tot 17 uur
gratis entree en gratis parkeren

Deze markt krijgt een nieuwe invulling voor 2024. later meer hier over.

De botanische tuin van Bandus is nu op haar mooist. Het majestueuze bamboebos is weer uitgegroeid. Je loopt er als kleinduimpje onder het bladerdek door langs de enorme bamboehalmen.
De Victoria reuzenwaterlelie drijft met enorme bladeren op de vijver. Ze laat haar bloemen in de nacht zien naast de tientallen andere waterlelie- en lotusbloemen waar de bijen en vlinders af en aan vliegen.

De tuin is een oase van rust en laat een scala aan bladeren en bloemen zien en ook dieren die hun plek hier hebben gevonden.

Geopend van 10 tot 17 uur. Hieronder meer info over standhouders en programma.


De standhouders:

Heel Veel Stenen – de mooiste edelstenen & mineralen
Heel Veel Stenen is een kleine onderneming van twee zussen, Janne (20) en Meike (17).  Al onze edelstenen worden stuk voor stuk door ons uitgezocht. Hierbij letten wij niet alleen op de kleurintensiteit en kwaliteit, maar ook op de prijs! Wij vinden namelijk dat onze collectie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Bovendien vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom doneren wij iedere maand 5% van onze opbrengst aan het goede doel van de maand.

Orchids and More
De hobbykwekerij van Peter Rijntjes zal aanwezig zijn met bijzondere subtropische orchideeën en andere bijzondere (vaste)planten. 40 jaar geleden is hij begonnen met rotsplanten en inmiddels is de collectie uitgegroeid tot z’n 1500 soorten orchideeën, terrariumplanten en ook bijzondere planten.

Brummmense Bienschoertje
Erik en Joke Sonneveld van het Brummense Bienschoertje zijn de huisimkers van kwekerij Bandus en van der Plancke. Erik en Joke kunnen u alles vertellen over de volken die bij ons op de kwekerij staan en ze zullen een uitgebreide kraam met honing, honingraat en misschien zelfs hele honingramen hebben!!! Bijzonder is dat de bijen bij ons ook op de Eucalyptus en waterlelies vliegen.

Helder in je lijf – Cliff
Workshop: Cacao en Innerlijke Harmonie

Mijn naam is Cliff. Lichamelijk en emotioneel welzijn heeft mij altijd al gefascineerd. Het één kan niet zonder het ander. Ik bekijk de mens vanuit de holistische visie als één geheel. Gebaseerd op oosterse en westerse kennis van lichaam, maar ook op moderne psychologische inzichten.

De workshop zal een magische reis zijn, een samensmelting van beweging en klank om jouw innerlijke vreugde en vrede te (her)ontdekken. wees klaar om te genieten, te ontspannen en te verbinden met een groep gelijkgestemde zielen. Samen creëren we een magische ruimte waarin we de vreugde van het leven vieren.

Cliff komt dit weekend workshops geven waar je van te voren voor kan opgeven. De workshop duurt ongeveer 45 minuten. Beide dagen wordt de workshop gehouden om 13 uur.
Kosten €10,- per persoon en opgeven via bandus.evenementen@gmail.com .

Robert’s Hotsauce – het terras 
Robert en Metha Kist komen met chiliproducten, koffie, gebak en een zalige menukaart voor de lunch. Eventueel van te vorenbestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Kelly en Yoyo – Chinees authentieke hapjes met bamboe uit ons bamboebos
Kelly en Yoyo hebben dit voorjaar veel bamboe uit ons bos geoogst om er mee te koken. Wij mochten daar een beetje van proeven en hebben direct gevraagd of ze dit ook op de markt hier aan jullie wilden laten proeven.
Laat je dus verrassen met heerlijke hapjes uit de authentieke Chinese keuken.

Nicolien Dijkstra – Power Yoga
Nicolien zal dit weekend een yogales op de kwekerij verzorgen. Op Zondag om 9.00 zal op ons terrein in de bamboetempel de yogales gegeven worden. Ook voor de yogalessen moet je je van te voren opgeven. Het programma staat hieronder. €5,- per persoon.

Eco-Print
Marga Bouwman zal dit weekend aanwezig zijn met kleding bedrukt met de eco-print techniek. In haar kraam vindt je prachtige t-shirt, blouse, sjaals, kussenslopen en nog veel meer bedrukt met bladeren, bloemen en stengels. Natuurlijk gekleurd dus en in prachtige patronen.

Spinnen Breien Vachtvilten
Denise Beuse heeft al vaker bij ons op de markt gestaan. Ze staat met prachtige vachten en vilt. Ook zal ze ter plaatsen spinnen breien en vilten.

Happy Stones schilderen – Tineke Wiersema
Schilder een prachtige mandala, bloem of een leuk gezicht op de Happy Stones bij Tineke. Je kan haar vinden in een van de kramen op de markt.

Pluktuin 


Programma:

Voor workshops kunt u zich opgeven via bandus.evenementen@gmail.com

Programma zaterdag 24 augustus
– 11.00 Wandelende lezing in het bamboebos met Robbert.
– 12.00 Bij-praat met imker Erik (verzamelen bij de kraam)
– 13.00 Cacao en innerlijke harmonie van Cliff (€10,- / verzamelen bij de bamboetempel)
– 14.00 Lezing over het vleesetende plantenmoeras met Robbert.
– 15.00 Workshop dieren tekenen met Yoyo (€10,- / verzamelen bij de grote tafel bij de Victoriavijver)

Programma zondag 25 augustus
– 9.00 Power-yoga met Nicolien in de bamboetempel.
– 11.00 Wandelende lezing in het bamboebos met Robbert.
– 12.00 Bij-praat met imker Erik (verzamelen bij de kraam)
– 13.00 Cacao en innerlijke harmonie van Cliff (€10,- / verzamelen bij de bamboetempel)
– 14.00 Lezing over het vleesetende plantenmoeras met Robbert.
– 15.00 Workshop dieren tekenen met Yoyo (€10,- / verzamelen bij de grote tafel bij de Victoriavijver)