Open tuindagen

De open tuindagen van Bandus begonnen een paar jaar geleden in onze oude verzameltuin waar ook onze verzameling en passie voor bamboe begon. Twee weekenden per jaar stelden we de tuin open, gaven we rondleidingen en vertelden we over de bijzondere en minder bijzondere planten die er staan. Met deze weekenden probeerden wij onze fascinatie en passie voor planten en de natuur over te brengen op de bezoeker en lieten we zien wat voor bijzondere planten, met allemaal hun eigen interessante en ongewone eigenschappen, we hebben.

Nu de kwekerij op Sliekstraat 9 in Hummelo gevestigd is houden we onze open tuindagen daar. In deze weekenden is er een kleine markt van gast standhouders, er zijn gratis lezingen, rondleidingen en een heerlijk terras om even bij te komen met kopje thee, koffie of een verfrissend glaasje sap.

Toegang voor de tuin, markt, lezingen en de rondleidingen zijn gratis. Geopend van 10 tot 17 uur. Hieronder meer info over standhouders en programma.

Tegelijk met onze open tuindagen is het weekend rondje tuinen en natuur. Nog 34 andere prachtige tuinen en natuurgebieden in de omgeving zijn ook dit weekend te bezichtigen. Combineer een bezoek aan ons dus ook met één van de andere tuinen.
Voor meer informatie over de andere tuinen kunt u HIER terecht.


De standhouders voor 25 en 26 augustus:

Jops Jacobs zal expositie houden bij ons in de oude boerderij dit weekend. Jops maakt prachtige etsen met de vernis-mou techniek. Dit is werkelijk prachtig om te zien en alleen al het bezoek waard aan onze bijzondere open tuindagen. Jops heeft onder andere afdrukken gemaakt van onze Victoria amazonica, Victoria cruziana, Euryale ferox en Tetrapanax papyrifera ‘Rex’. Deze zullen ook dit weekend te zien en te koop zijn.

Robert en Metha Kist komen met chiliproducten
.
Eventueel van te voren bestellen kan zodat u niet naast de chilijam of ananas chilijam grijpt. Hopelijk zijn de eerste chilipepers dan ook weer rijp en kunt u de vaak prachtig gekleurde en gevormde vruchten ook zien waar Robert en Metha hun chiliproducten mee maken.

Kwekerij Huis int veld is een kwekerij met een prachtig assortiment vaste planten. Ze kweken alles zelf en de kwaliteit staat hoog.

Kwekerij Koala met Eucalyptus bomen. Mary zal ook nog door de tuin gaan voor een rondleiding om meer te vertellen over de verschillende soorten Eucalyptus die bij ons op de kwekerij al in de volle grond staan. Inmiddels staan er namelijk 19 soorten Eucalyptus bij ons in de volle grond op de kwekerij waarvan de hoogste bomen al 7 meter hoog zijn…

Ryan zal weer aanwezig zijn voor informatie en verkoop van vleesetende planten.

Botanisch tekenares Marloes Vreeburg zal komen teken op locatie in de tuin en haar prachtige kaarten verkopen. Marloes heeft al meerdere pompoenen op onze kwekerij getekend maar ook Oxalis lasiandra en op dit moment wordt er gewerkt aan de Aristolochia grandiflora.

Anne-Marie van Gaal van Marie wat eten we vandaag? Zal dit weekend zorgen voor de innerlijke mens. Anne-Marie kookt gevarieerde gerechten uit de Hollandse-, Fransen- en Italiaanse keuken. Dit weekend zal Anne-Marie oa met haar jam, chutney en andere lekkernijen komen  staan maar ook zal ze voor het kopje koffie en kopje thee zorgen.

Minka de Weerd is mogelijk zondag aanwezig met haar inmiddels bekende en geliefde kleding bedrukt met de eco print techniek. Ze werkt onder andere met Eucalyptus uit onze tuin. Minka geeft die week cursus in Duitsland en het is nog even hopen dat ze op tijd terug zal zijn.


Rondleidingen programma open tuindagen 25 en 26 augustus:

12.00 – rondleiding door Robbert van Til in de tuin over bamboe.
13.00 – Ryan verteld over de vleesetende planten naast de winkel.
14.00 – Mary Rouw van Kwekerij Koala zal een rondleiding geven langs de eucalyptusbomen op de kwekerij en ook de verschillende soorten laten ruiken.
15.00 – Robbert zal in de glazen kas vertellen over de heilige lotus en hoe deze zelf te houden is in uw vijver of kuip. Ook de Victoria waterlelie is in deze kas te bewonderen en hier zal Robbert ook meer over vertellen.